علوم ورزشی

معرفی ورزش ایروبیک + تاریخچه

تمرینات ایروبیک از دسته تمریات هوازی هستند که با حرکات موزون انجام میشوند.این ورزش با بالا بردن سوخت و ساز بدن و همین طور انجام حرکات قدرتی و کششی به کاهش وزن بدن کمک می کند.

ایروبیک چیست؟

حرکات ایروبیک معمولا با ضرب موسیقی و آهنگ انجام می‌شود و به همین دلیل تمرکز ذهنی بسیاری را در هنگام حرکات نیاز دارد.

ورزش ایروبیک معمولا در میان خانم‌ها طرفداران زیادی دارد. این ورزش از جمله ورزش‌های شاد به حساب می‌آید و علاوه بر کاهش وزن، تناسب اندام را بدون حجیم کردن عضلات با خود به همراه می‌آورد. این ورزش در حقیقت شامل طیف وسیعی از ورزش‌هاست که با توجه به آمادگی جسمانی شما می‌توان نوع آن را انتخاب کرد. پیاده‌ روی، شنا، دویدن، اسکی، قایق رانی، دوچرخه سواری و… از جمله ورزش‌های معروف ایروبیک هستند.

ورزش ایروبیک در سه مرحله انجام می‌شود. در مرحله اول شما به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه شروع به گرم کردن بدن می‌کنید تا به نرخ ۵۰ تا ۶۰ درصد حدکثر ضربان قلب برسید. سپس به مدت ۲۰ دقیقه با قدرت بالا و طوری که به نرخ ۷۵ تا ۸۰ حداکثر ضربان قلب برسید، تمرین را ادامه می‌دهید. پس از آن به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه تمرین‌های خود را به منظور سرد کردن بدن خود سرد ادامه می‌دهید.

تاریخچه ی ایروبیک

بیش از چهل سال است که نوعی تمرین هوازی به نام ایروبیک یا حرکات موزون به شکل فزاینده در اکثر جوامع رواج پیدا کرده‌است. در سال ۱۹۶۹ شخصی به نام جکی سورنسن(Jacki Sorenson) در آمریکا این فعالیت بدنی را ابداع کرد. او هنرمندی مشهور بود که عقیده داشت این روش تمرین هوازی بهترین روش برای دستیابی به آمادگی جسمانی مطلوب است. او این روش را جازرسایز (Jazzercise) یا دنسرسایز (Dancercise) نامید، که اکنون به عنوان ایروبیک شناخته شده و شکل دیگری از حرکات موزون است.

6 فایده ی ایروبیک

1.کاهش چربی و وزن اضافی

2.بهبود عملکرد قلب

3.ورزشی مفید برای همه سنین

4.ورزشی برای اعتماد به نفس

5.ورزشی برای تقویت بینایی و شنوایی

6.کاهش کمر درد

آیا ایروبیک ضرر دارد؟

ایروبیک، حتی اگر هرروز انجام شود، ورزش خطرناک و ناامنی نیست. شدت و مدت زمان تمرین بسیار مهم هستند و بر سود و زیان این تمرین موثراند. یک جلسه ایروبیک ۳۰ دقیقه‌ای یک روز در میان برای اکثر افراد، تمرین سخت و پیچیده‌ای نیست؛ اما اگر هرروز بیش از دو ساعت بخواهید ایروبیک کار کنید، احتمالا با گذشت زمان نتایجی منفی برای‌تان خواهد داشت.

مضرات زیاده روی در ورزش ایروبیک

  • درد و ضعف عضلانی
  • خستگی جسمی و روحی
  • از دست دادن توده عضلانی
  • بهم ریختن نظم و کیفیت خواب
  • فشار وارد شدن به قلب (در بعضی موارد خاص)
  • تمرین‌زدگی
 
 
 

توضیحات اولیه درباره ورزش ایروبیک

  • ورزش ایروبیک گاهی به‌نام کاردیو (Cardio) شناخته می‌شود. ورزشی که نیازمند آن است تا خون حاوی اکسیژن را از قلب به عضلاتِ در حال فعالیت برساند؛
  • ورزش ایروبیک ضربان قلب و تنفس را افزایش می‌دهد. آن هم به صورتی که توالی آن تا پایان تمرین حفظ ‌شود. در مقابل، تمرین‌های غیرهوازی باعث می‌شوند سریع نفس کم بیاورید (مثل دوی سرعتی یا وزنه‌برداری سنگین)؛
  • دستگاه‌های کاردیو، دویدن، شنا، پیاده‌روی، کوهنوردی، کلاس ایروبیک، اسکی صحرانوردی و کیک‌بوکس از نمونه‌ ورزش‌های هوازی‌اند (البته ایروبیک انواع مختلف دیگری هم دارد)؛
  • اگر تمرین‌های ایروبیک در سطح سنگین و با فشار زیاد انجام شوند، به تمرینی غیرهوازی تبدیل می‌شوند؛
  • ایروبیک نه‌تنها به تناسب اندام کمک می‌کند، برای سلامت جسم و سلامت روان نیز مفید است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *